text alterxxxxxxxxxx

La Bagatela

Kompleksowa aranżacja lokalu La Bagatela w Sopocie

La Bagatela – tak nazywa się francuskie bistro w nowym budynku sopockiego dworca, którego wnętrze zaprojektowaliśmy dla naszego stałego Klienta.
Nowe miejsce z francuskimi przysmakami, chociaż otwarte niedawno zdobywa dużą popularność. Sukcesy naszych Klientów bardzo nas cieszą, szczególnie kiedy możemy brać udział w tworzeniu wnętrza popularnego lokalu.
Na sali sprzedaży, oprócz niezbędnych urządzeń, dostarczonych przez firmę Essystemk, mebli ekspozycyjnych i lady obsługi, znajdują się także: strefa wyrabiania i pieczenia bułek i chleba oraz strefa przygotowania kanapek, dzięki którym Klienci bistro mogą „na żywo” obserwować sporządzanie pysznych dań. Strefa konsumpcji składa się z wygodnej ławy, będącej dobrym punktem obserwacyjnym, stolików oraz dodatkowo dwóch wysokich blatów z wysokimi stołkami dla tych, którzy spieszą się na pociąg.
We wnętrzu La Bagateli dominują jasne kolory materiałów i wykończeń, które przełamuje ciepłe drewno zastosowane na frontach urządzeń oraz w strefie konsumpcyjnej. Betonowa ściana za piecem i regałami została odsłonięta, żeby podkreślić technologiczny (surowy) charakter strefy przygotowania i obsługi Klientów bistro. Szare płytki gresowe na podłodze lokalu stanową odpowiednie tło dla drewnianych mebli i frontów urządzeń.
Kompleksowa aranżacja wnętrz oraz projekt identyfikacji wizualnej lokalu, zaprojektowana przez Bielak Design, powstawały równolegle i przy pełnej wzajemnej koordynacji. Elementy dekoracyjne we wnętrzu utrzymane w odcieniach granatu, niebieskiego i szarości współgrają z kolorystyką i charakterem zaproponowanego logo. Francuski klimat podkreślają odpowiednie dodatki – poduszki w słynne francuskie paski, dekoracja ścienna, lampy oraz francuska stylizacja strojów obsługi.

la-bagatela_wizualizacjala bagatela widoki

la-bagatela_05

la-bagatela_04

la-bagatela_03

la-bagatela-detale_06

Zdjęcia - Smartstudio